Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
3 dkg élesztő
1 dl étolaj
250 ml tej
1 mk. cukor
1 db tojás
2 db főtt burgonya
1 csapott ek. só ( ez egy közepes kanál)
A kinyújtott lapra:
12,5 dkg fagyos margarin
A lekenéshez:
1 db tojás sárgája
szezámmag ízlés szerint
Elkészítés:
Az élesztőt langyos, 1,5 dl cukros tejben felfuttatom .
A liszteket a sóval összekeverem,hozzá adom a megkelt élesztőt,majd az étolajjal, ,tojással és a megmaradt tejjel jól bedagasztom.
1 cm vastagra kinyújtom, 1 db főtt,kihűlt burgonyát és a fele fagyos margarint reszelem rá.
Először a két oldalról,majd felülről,ezután alulról behajtogatom.
½ órát hagyom pihenni.
Újból kinyújtom,1 db főtt burgonyát és a megmaradt fagyos margarint ráreszelem.
Újból hajtogatom,30 percig pihentetem.
Kinyújtom 2,5 cm-re , tojás sárgájával lekenem, pogácsa szaggatóval kiszúrom .
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatom.
Szezámmaggal megszórom.
Hideg sütőbe teszem,a hőfokot 220 fokra állítom.
15 perc után visszaveszem a hőfokot 180 fokra és készre sütöm
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is