2019. december 9., hétfő

Zalai kelt palacsinta



Ajánld ismerőseidnek!





  Az élesztőnek köszönhetően a kelt palacsinta tésztája még lágyabb, szivacsosabb szerkezetű, mint a hagyományosé. Akár sütiként is megállná a helyét. Mivel vastagabb, kicsit tovább tart átsütni. Lekvárral, túróval vagy kakaóval ,nutellával is nagyon finom.

Hozzávalók:
25 dkg liszt
5 dl tej
1,5 dkg élesztő
2 tojás
1 kiskanál cukor
pici só
olaj
csipet só





Elkészítés:
Egy dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A tojásokat ketté választjuk.
A tojás fehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük.
A tojások sárgájához hozzá keverjük a felfuttatott élesztőt,majd a a többi langyos tejjel ,liszttel váltakozva kikeverjük a palacsinta tésztát.
Végül könnyedén hozzá keverjük a tojáshabot.
15 percet hagyjuk kelni.
A palacsinta sütőben olajt hevítünk.
Egy merítőkanál tésztát teszünk ,jól eloszlatjuk benne.
2-2 percet sütjük mind két oldalát szép arany barnára.
Tölthetjük kedvünk szerint.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is