2020. február 21., péntek

Lajcsi szelet



Ajánld ismerőseidnek!






  40 dkg liszt 
15 dkg cukor,
5 dkg margarin,
2 evőkanál méz,
2 tojás,
1 sütőpor,
csipetnyi só,
3-4evőkanál tej.

Krém:
1 csomag puncs, 
1csomag vaníliapuding,
25 dkg vaj,
1 vaníliás cukor,
3 kanál rum,
6 evőkanál cukor,
2 kanál liszt,
2 tojás,
8 dl tej(Én pár csepp rumaromát használtam a puncskrémhez)

Csokimáz:
3 evőkanál kakaó,
3 evőkanál cukor,
3 evőkanál víz,
6 dkg vaj.





Elkészítés:
A cukrot a mézzel,a margarinnal,a tojással,tejjel lassú tűznél elolvasztjuk,majd hozzáadjuk a sütőporral,kakaóval,sóval elkevert lisztet
.3 lapban sütjük.
A krémhez a pudingokat 4 dl tejben megfőzzük,3 kanál cukorral,1 tojással,1kanál liszttel.
A vajat is megfelezzük,és még melegen hozzákavarjuk a kész pudingokhoz.
A rumot a puncskrémhez,a vanília cukrot a vaníliás krémhez adjuk.
A mázhoz a hozzávalókat sűrűre főzzük,majd a tűzről levéve,elkavarjuk benne a vajat.




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is