2024. október 12., szombat

Barackos joghurtos süti Isteni alakbarát barackos süti joghurtos réteggel


Ajánld ismerőseidnek!




~Hozzávalók:
Piskóta🥠
60 g GM zabpehelyliszt/darált zabpehely
4 db tojás
100 g 0,1-es natúr joghurt
2 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
eritrit ízlés szerint (kb 60 g)

~Elkészítés
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojássárgáját az eritrittel keverjük habosra, majd adjuk hozzá a natur joghurtot és a többi hozzávalót apránként, keverjük csomómentesre, végül óvatosan forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét is.

Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük.

Joghurtos rész🥛
700 g 0,1-es natúr joghurt
eritrit ízlés szerint (60g)
2 csomag (30 g) étkezési zselatin
1,5 dl víz



A joghurtot keverjük össze az édesítővel.
A zselatint öntsük fel langyos vízzel, keverjük össze, majd főzzük fel.
Tegyük félre hűlni, majd öntsük hozzá a joghurthoz.

A kihűlt piskóta tetejére öntsük a joghurt kb 1/3-át, tegyünk rá egy cukormentes barackkonzerv lecsöpögtetett, felezett barackot. (nekem maradt egy kevés, azt félretettem, felkockáztam és a joghurtos réteg tetejére tettem)
Majd öntsük rá a maradék joghurtot és tegyük hűtőbe.

Közben újra 2 csomag (30 g) étkezési zselatin öntsünk fel 1,5 dl langyos vízzel, keverjük össze, majd főzzük fel.
Keverjük hozzá a barack konzerv levéhez (nekem volt itthon por kollagén narancs ízesítésű, abból tettem hozzá egy kicsit, hogy élénkebb színe legyen🙈) és öntsük a megszilárdult joghurtos réteg tetejére.

Pár órára tegyük vissza a hűtőbe és fogyaszthatjuk is!😊
Nálunk nagyon gyorsan elfogyott!🙈

Forrás:  https://www.instagram.com/p/CsO58hNII9u/

Tamara receptjeit itt tudod követni