2023. szeptember 22., péntek

Cukormentes epres-kókuszos sajttorta


Ajánld ismerőseidnek!


 
 Print Friendly and PDF
 Elkészítés:
alapja:
170 g Gullon keksz és 70 g olvasztott vaj (vagy kókuszolaj) ezt összekeverjük és egy 20 centis sütőpapírral kibélelt tortaformába nyomkodjuk.

Krém:
500 g light Mascarponét kikeverünk 3 ek por eritrittel és 30 g kókuszreszelékkel, majd hozzáadunk 2 nagy ek cukormentes kókuszkrémet (@allnutrition.hu Coco Crunch).
400 ml habtejszínt 2 zacsi fixálóval felverünk majd a Mascarpone krémhez keverjük. Mehet a keksz alapra majd a hűtőbe.



   

Eperlekvár vagy zselé:
Epret villával összenyomkodunk majd édesítünk és mikróban felforralunk. Mehet hozzá egy kk zselatin fix. Turmixoljuk, Kicsit lehűtjük és mehet a torta tetejére.

Pár órát pihenjen a hűtőben!

Én nagyon türelmetlen voltam és nálam csak másfél órát pihent, ez kevés! 🙈🤭 Nem tudtam szépen felszelni. Pár óra pihenés után viszont gyönyörűen megdermed a tetején az eper zselé. ☺️

Forrás:  Bánfi-Baticz Nóri 

Nóri receptjeit itt tudod követni