Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók (20-22 cm-es tortaformához):
brownie:
2 tojás
80 g nyírfacukor vagy eritrit
100 g Wawel étcsokoládé
100 g vaj
csipet só
75 g tönkölyliszt
25 g darált mandula vagy mogyoró
10 g kakaópor
1/2 tk sütőpor
Elkészítés:
A cukormentes brownie-t sütjük meg először. Ehhez az étcsokoládét mikróban összeolvasztjuk a vajjal. Hagyjuk langyosra hűlni. Közben a tojást kihabosítjuk az eritrittel. Beleöntjük a vajas-csokis keveréket, majd hozzáadjuk az összes száraz hozzávalót. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. 170 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Teljesen lehűtjük.
Màlna zselé:
250 g fagyasztott málna
2 ek eritrit
1 zacsi Zselatin fix
A málnàt az eritrittel lassú tűzön összefőzzük, turmixoljuk, hozzá keverjük a zselatint, majd pihentetjuk amíg elkészül a túró réteg és kihűl a brownie.
Elkészítjük a túrókrémet:
500 g túró
330 ml tejszín
70 g por eritrit
Vanília
1 csomag habfixáló
A tejszínt a habfixálóval habbá verjük , majd hozzá keverjük az eritrittel és vaníliával összekevert túróhoz.
Csoki ganache:
100 g Wawel tejcsoki
100 ml tejszín
A tejszínt megmelegítjük es az apróra vágott csokira öntjük. Addig keverjük,amíg szép homogén nem lesz. Pihentetjuk kicsit.
Torta összeállítás:
Brownie—>túró krém fele—> málna réteg-ezt így hűtőbe tesszük amíg a málnazselé megszilárdul—> túró krém másik fele—> csoki ganache—> dekor—> így hűtőben pihenjen pár órát! ☺️
Forrás: Bánfi-Baticz Nóri