2023. november 22., szerda

Tápióka pudingos mandulás szelet


Ajánld ismerőseidnek!


 
 Print Friendly and PDF
 🍫
MINDENMENTES!😊
RECEPT🧾
Hozzávalók (30x15-ös forma)

Piskóta🥧
100g GM zabliszt/alternatíva:TK tönkölybúza liszt (NEM gluténmentes)
50 g rizsliszt
100 g kókusz joghurt
100-150 ml víz
20 g citromlé
1 kk szódabikarbóna
fél cs sütőpor
50 g eritrit

Minden keverjünk alaposan, csomómentesre össze (először a száraz alapanyagokat, majd mehet a joghurt, víz és végül a citromlé)
Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt süssük készre.
Tápióka puding🥛
120 g tápióka gyöngy
500 ml mandulatej
40 g eritrit
vanília aroma ízlés szerint
1 csomag Express zselatin fix
A tápióka gyöngyöket áztassuk be a tejbe kb 15 percig, majd adjuk hozzá az édesítőt és főzzünk lassú tűzön sűrű krémet belőle.

Csokimáz🍫
30 g kókuszolaj
50 g cukormentes étcsoki
4-5 tk holland kakaópor
40 ml kókusztej
20 g eritrit

   

Olvasszuk fel a kókuszolajat, majd tegyük bele az étcsokit és olvasszuk fel benne. Ezután adjuk hozzá az édesítőt, tejet és a holland kakaóport. Kevergessük csomómentesre.
Állítsuk össze a sütit:
A piskótát szórjuk meg holland kakaóporral, majd kenjük rá a tápióka pudingot.
Öntsük rá a csokimázat és simítsuk el rajta.
Végül szórjuk meg szeletelt mandulával és tegyük hűtőbe.
Pár óra múlva fogyaszthatjuk is!😋

Forrás:  Miskolczi Tamara Instagram 

Tamara receptjeit itt tudod követni