2025. február 17., hétfő

Lengyel szelet



 Print Friendly and PDF
 Hozzávalók

TÉSZTÁHOZ:
40 dkg liszt
2 db tojás
2 kk szódabikarbóna
10 dkg porcukor
7 dkg zsír
1 ek méz
2 ek tejföl
KRÉMHEZ:
8 dl tej
6 púpos ek liszt
1-2 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
20-25 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
3 ek kakaópor
TETEJÉRE:
15 dkg tejcsoki vagy étcsoki
1-2 ek étolaj
 
.

   

A tésztához a lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és elmorzsoljuk benne a zsírt. Hozzáadjuk a tojásokat, a porcukrot, a tejfölt és a mézet, összegyúrjuk és 3 részre osztjuk.
20x35 centis méretre nyújtjuk, lisztezett tepsi hátulján sütjük 180 fokon. Sütési idő kb 8 perc, világos barna legyen (hamar sülnek).
A krémhez a lisztet sűrűre főzzük a tejjel és lehűtjük. Folpackkal takarjuk le (a krém tetetejére) nyomjuk, hogy ne börösödjön.
A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lehűlt lisztet és jól kikeverjük, elosztjuk két részre. Az egyikhez adjuk a kakaóport, a másikhoz a kókuszreszeléket.
Az első lapra csokis, a másodikra kókuszos krémet kenünk.
A harmadik lapra csokimázt teszünk: a tejcsokihoz kb 1 ek olaj, az étcsoki kb. 2 ek olaj kell, gőz felett lagyosra melegítjük fel

Forrás:  Körmendi Károly