Ajánld ismerőseidnek!
~Hozzávalók
6 tojás
100 g GM zabliszt/darált zabpehely
100 g 0,1-es natúr joghurt
3 ek holland kakaópor
fél csomag sütőpor
eritrit ízlés szerint
~Elkészítés
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük egy csipet sóval kemény habbá, a sárgáját pedig eritrittel keverjük habosra.
Adjuk hozzá a sárgájához a joghurtot, keverjük össze.
Egy másik tálba keverjük össze alaposan a zablisztet és a sütőport. Adjuk a tojásos keverékhez és keverjük csomómentesre. Ezután óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérjét is.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük.
(Én egy nagyobb tepsibe sütöttem és elfeleztem)
Közben készítsük el a vaníliás krémet🍨
2 csomag HAAS Natural vanília ízű pudingporból, 700 ml növényi/sima tejből ízlés szerint eritrittel főzzünk sűrű krémet és tegyük félre hűlni.
Amikor kész a piskóta hagyjuk kicsit hűlni, majd kenjük meg a fele vaníliás pudinggal.
Ezután cukormentes kekszet mártsuk lefőzött kávéba, majd rakosgassuk a sütemény tetejére. Vonjuk be a megmaradt pudinggal, simítsuk el rajta.