Ajánld ismerőseidnek!
Szuper finom és mutatós desszert, garantáltan hamar elfogy!😋😉
#tejmentes #cukormentes #glutenmentes
RECEPT 🧾
Hozzávalók (kb. 15x30 cm-as tepsi)
Kekszes réteg🍪
300 g gullon keksz ledarálva
kb 100-150 kókusztej
Elkészítés:
Öntsük a kekszet egy keverőtálba, majd apránként adagoljuk a tejet, annyit amíg gyúrható, de nem túl lágy masszát nem kapunk.
Simítsuk/nyomkodjuk bele a formába.
Tegyük hűtőbe, míg elkészítjük a krémet❄️
Joghurtos réteg🥛
600 ml kókusz joghurt
100 ml 17%-os kókusztej @brainmarket_hu
50 g eritrit
1,5 csomag étkezési zselatin (15 grammos csomag)
1,5 dl víz
A zselatint felfőzzük a vízzel, majd félretesszük hűlni.
Közben összekeverjük a kókuszjoghurtot a kókusztejjel és az eritrittel, majd hozzáadjuk a kihűlt zselatint.
Acai-s réteg🍒🍓🍇
450 g fagyasztott erdei gyümölcs mix
2 ek acai por @brainmarket_hu
200 ml kókusz joghurt
50 ml 17%-os kókusztej @brainmarket_hu
50 g eritrit
1,5 csomag étkezési zselatin (15 grammos csomag)
1,5 dl víz
A zselatint felfőzzük a vízzel, majd félretesszük hűlni.
Az erdei gyümölcsöt közepes lángon felolvasszuk és puhára főzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk.
Ezután hozzákeverjük a kókuszjoghurtot, a kókusztejet és az eritritet, majd hozzáadjuk a kihűlt zselatint.
1. Amikor minden kész először a joghurtos réteg felét öntsük a kekszes rétegre, majd tegyük hűtőbe míg meg nem szilárdul.
2. Amikor megszilárdult öntsük rá az acai-s krém felét és tegyük hűtőbe míg nem szilárdul.
3. Ugyanezt csináljuk meg a másik felével is, majd pár órát még pihentessük a hűtőben.