2025. február 24., hétfő

LEKVÁROS HABOS LINZER:



 Print Friendly and PDF
 
Recept: Körmendi Károly

Hozzávalók
20 dkg liszt,
18 dkg vaj,
5 dkg kristálycukor,
1 mk sütőpor
, 1 csomag vaníliás cukor,
2 tojássárgája,
reszelt citromhéj,

HABHOZ:
2 db tojásfehérje,
20 dkg porcukor,
1 tk étkezési keményítő,
barack lekvár a közepébe,


   

A liszthez hozzáadjuk a cukrot, sütőport, van. cukrot, a reszelt citromot, a vajat gyors mozdulattal elmorzsoljuk a lisztbe hozzáadjuk a tojássárgáját rövid idő alatt összeálltjuk legalább fél órára hűtőbe tesszük ,kb 3 milire nyújtjuk, el készítjük a habot, a tojásfehérjét kemény habbá verjük hozzáadjuk a porcukrot és a keményítőt és még 5 - 6 percig verjük jó kemény legyen, habzsákba töltjük és a szaggatott korongokra nyomjuk. Sütés 180 f kb 20 perc, ha ki sült még langyossan lekvárt nyomunk a közepébe
Kb 16 db van belőle. Nagyon finom süti.

Forrás:  Körmendi Károly