2024. augusztus 29., csütörtök

Diócska vanília krémmel


 

 Print Friendly and PDF
 Diócska vanília krémmel

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 ek. zsír
1 kk. só
20 dkg porcukor
15 dkg darált dió

Krém:
1 cs. vaníliás pudingpor
3 dl tej
2 cs. vaníliás cukor
25 dkg Rama
3 ek. cukor
4 ek. porcukor
csipet só



Elkészítés:
A vanília pudingot megfőzzük a tejben a cukorral, majd félretesszük hűlni.
A tésztához a lisztben elkeverjük a sót, a cukrot és a diót.
Hozzáadjuk a zsírt és a margarint majd összegyúrjuk.
Diónyi adagokat nyomkodunk a formákba, majd előmelegített 200 fokos sütőben 7-8 perc alatt világosra sütjük őket.
Még forrón kiütögetjük a formákból és hagyjuk kihűlni.
A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával.
A pudingot habverővel jól átkeverjük, hogy szép sima legyen, majd összekeverjük a margarinos krémmel.
Ezzel a krémmel "ragasztunk" össze két fél diót.
Egy éjszakát pihentetjük, hogy puhuljon.
Tálaláskor megszórjuk porcukorral

Németh-Szántó Kitti receptje
Ezt is nézd meg:  

Kávés – diós krémes
    Megnézem

 

Citromos szelet


Almás lepény